1

Ontstaan


Eind 1997 besloten 4 Mercedes-Benz fans, met name Emiel, Michel, Ingrid en Jenny, dat er zeker een club moest komen voor het nieuwe microwagentje dat onder de vleugels van Daimler AG in 1998 gecommercialiseerd zou worden.


Het duurde dan ook niet lang na de lancering dat er in groepsverband werd rond gesnord met de smartjes. 

En nog geen jaar later werd smart-club.be geboren!


In eerste instantie waren het enkel fortwo modellen, maar vanaf 2003 vervoegden de roadster, roadster-coupé en crossblade de club, alsook de eerste generaties forfour in 2004.Vandaag telt de club  een zestigtal leden en alle type smartwagentjes rijden gezellig mee.

2

Organisatie

Onze smart-club.be is een vereniging zonder winstoogmerk, waarbij de werking berust op eigen middelen en zelffinanciering.

De smart-club.be draait om een groep enthousiastelingen die zich laat ondersteunen door een door hen aangesteld bestuur.


3

Doelstelling

smart-club.be staat open voor iedere smart-eigenaar en sympatisant. 


Onze doelstelling bestaat erin om smartliefhebbers samen te brengen.


Het bestuur wil iedereen de kans geven om een evenement te organiseren.


Dat kan gerust een rondrit zijn maar een avondje uit onder 'smarties' kan evengoed! Uiteraard staat het voltallig bestuur voor je klaar om je te begeleiden in je organisatie.


Naast de nodige begeleiding steekt het bestuur ook zelf evenementen in elkaar.


Heb je tijdens onze meetings toffe mensen ontmoet en trekken jullie regelmatig met jullie smartjes erop uit? Dan is de smart-club helemaal in zijn opzet geslaagd !

Sinds de oprichting heeft smart-club.be zijn authenticiteit blijven bewaren, namelijk het  samenbrengen van de liefhebbers van smart.


Laten we er samen voor zorgen dat dit nog lang mag worden verdergezet …